Van Wonderen zag Noppert veranderen: 'Stond in één keer een andere keeper'

Van Wonderen zag Noppert veranderen: 'Stond in één keer een andere keeper'

08-12-2022 11:38
67

Kees van Wonderen is trots op Andries Noppert. De trainer van SC Heerenveen vindt dat Noppert het heeft verdiend om op het hoogste niveau te stralen en gebruikt hem als voorbeeld voor de rest van de ploeg. 

"Ik heb ook tegen de groep gezegd: een jaar geleden speelde Noppert nog niet eens bij Go Ahead Eagles. Zo snel kan het gaan in het voetbal, als je investeert in je carrière en blijft geloven in wat je goed kan", zegt Van Wonderen bij De Telegraaf

Even leek Noppert op een dood spoor te zitten. Bij Go Ahead Eagles was hij de reservekeeper. Daar leek hij wel content mee, onthult Van Wonderen. "Daar hebben we toen wat van gezegd. Van je moet wel de ambitie hebben om het de eerste keeper zo moeilijk mogelijk te maken."

"Hij is daar toen zodanig mee aan de slag gegaan, dat je niet alleen zag dat hij beter ging keepen, maar dat hij dat zelf ook voelde en zijn medespelers het ook gingen zien. Op de training stond er in één keer een andere keeper, die echt meer focus en meer winnen uitstraalde", aldus Van Wonderen.