FC Barcelona lijkt Memphis-transfer te blokkeren: 'Het is niet logisch'

FC Barcelona lijkt Memphis-transfer te blokkeren: 'Het is niet logisch'

08-12-2022 12:20
11

Een vertrek van Memphis Depay bij FC Barcelona is niet logisch, zegt sportief directeur Jordi Cruijff. Hij is in gesprek met Mundo Deportivo dieper ingegaan op de toekomst van de aanvalsleider.

Memphis komt door de komst van Robert Lewandowski mondjesmaat in actie in Catalonië. "Memphis is dit seizoen geblesseerd geraakt en heeft niet zoveel kunnen spelen als hij en het team hadden gewild", zegt Cruijff. "Tegelijkertijd is waar dat hij voor zijn blessure veel in de basis stond en mooie doelpunten heeft gemaakt. Het slaat nergens op om te zeggen dat je zo goed bent als je laatste wedstrijd. Aan de andere kant moeten we er ook rekening mee houden dat Lewandowski drie wedstrijden geschorst is. Ik doel niet per se op Memphis, maar als we door het vertrek van een Barcelona-speler een andere kunnen halen, kun je het overwegen."

"Maar als we ook daardoor niet voldoen aan 'fair play', wat heeft het dan voor zin? Terug naar Memphis: hij heeft altijd maximaal gegeven en Xavi zal de eerste zijn die dat zegt. Hij zegt altijd dat hij een speler is die geen problemen veroorzaakt, altijd het maximale geeft en staat als hij er moet staan. Dus we denken nu niet aan een vertrek, maar aan het samenstellen van een competitief team voor de tweede seizoenshelft. Mét Memphis, die veel voor ons kan betekenen."

"In de zomer zullen we zien waar we staan, maar de realiteit is nu dat we Lewandowski voor drie wedstrijden kwijt zijn en het zou vreemd zijn om na te denken over een vertrek. We zullen wel zien. Iedereen is nodig, zelfs de spelers waarvan je in september misschien dacht dat ze niet zo'n grote rol zouden krijgen. Het verandert constant en degene waarvan je dacht dat hij 'top' zou worden, is misschien niet in vorm, waardoor degene met een kleinere rol dat op moet lossen."