Religie groot thema bij Oranje: 'Voelen ons gezegend als voetballers van Oranje'

Religie groot thema bij Oranje: 'Voelen ons gezegend als voetballers van Oranje'

08-12-2022 15:50 Laatste update: 15:50
36

In het Nederlands elftal is religie een belangrijk thema. Cody Gakpo neemt vaak het woord als Oranje-spelers het hebben over het geloof. Tegenover het NRC praat hij over het belang daarvan. 

"Als ik niet naar de kerk kan, dan bel ik met de pastoor. Dat doe ik bij PSV, en nu ook. Het geloof geeft me rust. En kracht als ik dat nodig heb", zegt Gakpo. "Voordat ik ga slapen lees ik vaak nog even in de Bijbel. Dat is een soort liefdesbrief waarin staat hoe we met elkaar om moeten gaan."

En Gakpo is niet alleen in de selectie. In het hotel is een aparte kamer om te bidden waar veel spelers van Oranje gebruik van maken. "Ja. De wedstrijd die komen gaat speelt dan een rol. Maar geloof is natuurlijk veel meer dan voetbal. We zijn God dankbaar voor wat we hebben. We voelen ons gezegend als voetballers van Oranje."

"Ik probeer de lessen die ik leer vanuit mijn kerk zo goed mogelijk over te brengen aan anderen die daar behoefte aan hebben”, besluit de topscorer van het Nederlands elftal op het WK in Qatar.