'De Ligt en ex-ploeggenoot leveren belastend bewijs tegen Juventus'

8 december 2022 om 18:45

Matthijs de Ligt heeft de Italiaanse justitie geholpen in het lopende fraudeonderzoek naar zijn oude club Juventus, meldt Corriere dello Sport. De Serie A-club wordt verdacht van fraude en De Ligt zou samen met Mattia De Sciglio belastend bewijs hebben geleverd.

De Ligt en De Sciglio hebben screenshots geleverd van Whatsapp-gesprekken, waarin Giorgio Chiellini de spelers vroeg om niet over de inhoud te praten van de afspraken die gemaakt zijn tussen club en spelersgroep over het inleveren van salaris tijdens de coronaperiode. Het was de bedoeling dat de spelers één maand in moesten leveren, de rest zou onder de tafel betaald worden, terwijl Juventus officieel communiceerde dat spelers vier maanden salaris in hebben geleverd.

Corriere dello Sport citeert Chiellini: 'Praat niet over de details van deze overeenkomst in interviews. De club zal een persbericht maken waarin ze zullen zeggen dat ze vier maanden salaris inleveren om de club te helpen, ik herhaal dat ze dit alleen naar de pers communiceren.'

De UEFA onderzoekt ook of Juventus gerommeld heeft met transfersommen, die kunstmatig opgevoerd zouden zijn om de financiële huishouding er beter uit te laten zien. Dat mag niet. Juventus riskeert volgens insiders zelfs degradatie uit de Serie A.