Mulder geeft Oranje advies: 'Anders krijgen ze na tien minuten rood'

Mulder geeft Oranje advies: 'Anders krijgen ze na tien minuten rood'

08-12-2022 23:25 Laatste update: 09-12-2022 09:57
28

Youri Mulder vindt dat het bij Oranje veel te veel gaat over Lionel Messi. De analist is van mening dat het Nederlands elftal zich niet aan moet passen aan de Argentijnse sterspelers en hij stipt aan dat ook de tegenstander van vrijdag veel ruimtes laat vallen.

"Het gaat de hele tijd over Messi", begint Mulder aan zijn verhaal bij de Belgische zender Sporza. "Ik ben bang dat Nederland zo overgefocust gaat zijn op Messi, dat ze na tien minuten rood krijgen. Je moet normaal spelen en in balbezit blijven. Of het nou Ángel Di María of Messi is: je moet altijd honderd procent verdedigen." Mulder hoopt dat Oranje niet specifiek iemand zal opofferen om Messi te schaduwen.

Ook geeft de voormalige spits aan dat er tegen de Argentijnen genoeg ruimte zal komen voor de manschappen van bondscoach Louis van Gaal. "Argentinië geeft altijd ruimte weg, zelfs tegen Australië. Maar speel niet te verdedigend. Die fout hebben ze gemaakt in de groepswedstrijden", geeft de analist het Nederlands elftal mee. 

Messi maakte dit WK drie doelpunten en loodste op belangrijke momenten zijn ploeg door de wedstrijd heen. Argentinië verloor tot nu toe één duel, dat was de eerste van het toernooi tegen Saudi-Arabië.