Vader en zoon Mulder lopen leeg over België: 'Ik geef ze heel weinig kans'

Vader en zoon Mulder lopen leeg over België: 'Ik geef ze heel weinig kans'

01-12-2022 08:48 Laatste update: 09:21
25

Vader en zoon Jan en Youri Mulder zijn enorm geschrokken van het spel van België dit WK. Eerstgenoemde speelde lange tijd bij de zuiderburen en is daar ook regelmatig op de televisie te zien, maar hij geeft de ploeg weinig kans om de volgende ronde te bereiken.

"België speelt niet goed en er is ruzie binnen de selectie", vertelt vader Mulder in gesprek met de NOS. "Ik geef ze weinig kans om van Kroatië te winnen. Dat gaat me aan het hart, ja. Maar als de pijn langzaam komt, dan wen je eraan. Je hebt dit zien aankomen, hè." Mulder ziet daarbij de harmonie binnen de groep als grootste struikelblok. "Ik ben geen groot fanaticus wat het begrip teamverband betreft. Maar een klein beetje over een eenheid beschikken is wel handig."

Ook zoon Mulder ziet de onenigheid binnen de selectie van de Belgen. Hij legt daarbij de uitspraken van aanvoerder Eden Hazard op het hakblok. "Voor de wedstrijd tegen Marokko zei Eden Hazard dat de verdedigers van België heel goed zijn, maar dat ze ook weten dat ze niet meer de snelsten zijn. Zulke uitspraken zorgen voor tweespalt in de selectie." Gaande de groepswedstrijden kwamen er veel verhalen over Belgische ruzies naar buiten. Onder andere Kevin de Bruyne, Jan Vertonghen en Hazard zouden daarin de hoofdrol hebben.

Ook wordt bondscoach Roberto Martínez hierbij genoeg verweten, vinden de heren. "Hij houdt vast aan zijn selectie. Het gekke is alleen dat het in de praktijk één groot kippenhok blijkt te zijn. Terwijl je juist een vriendengroep moet hebben. Daaruit blijkt dat hij te lang heeft gewacht met het inbrengen van vers bloed."