Van der Gijp baalt: 'Hij gaat spelen met de lamme en de blinde, echt pijnlijk'

Van der Gijp baalt: 'Hij gaat spelen met de lamme en de blinde, echt pijnlijk'

09-12-2022 09:16
28

René van der Gijp baalt van de trieste aftocht van Cristiano Ronaldo op het wereldtoneel. De voormalig voetballer had de 37-jarige Portugees, die naar verluidt bijna rond is met Al-Nassr, een ander afscheid gegund.

Hoewel Ronaldo het ontkent, is hij volgens meerdere media hard op weg naar Al-Nassr in Saudi-Arabië. "Daar is niet over nagedacht. Dat vind ik echt stuitend", zegt Van der Gijp bij Vandaag Inside. "Zijn hele omgeving heeft niet nagedacht hoe deze glansrijke carrière, die helemaal nergens over ging, aan een mooi einde geholpen kan worden."

"Het is zo zonde, want hij heeft een buitenaardse carrière gehad", vervolgt Van der Gijp, die de prijzenkast van Ronaldo opsomt. De Portugees won onder meer vijf keer de Ballon d'Or. "Je laat het als manager toch niet toe dat deze jongen nog twee jaar gaat voetballen met de lamme en de blinde", doelt Van der Gijp op een overgang naar Al-Nassr. "Hij gaat echt spelen met jongens van het niveau Kozakken Boys. Dat is echt pijnlijk, het gaat helemaal nergens over."

Van der Gijp had graag gezien dat Ronaldo diens imposante loopbaan had afgesloten waar het begon. "Had toch lekker bij Sporting CP afscheid genomen..."