De Visser: 'Lampard en Terry waren enthousiast, hij is zo'n fijne jongen'

De Visser: 'Lampard en Terry waren enthousiast, hij is zo'n fijne jongen'

09-12-2022 09:43 Laatste update: 10:00
8

Piet de Visser is lovend over Nathan Aké. De 88-jarige scout vindt de verdediger een van de uitblinkers bij het Nederlands elftal op het WK en roemt zijn persoonlijkheid.

De Visser is nog altijd werkzaam voor Chelsea, de club waar Aké is opgeleid. "Echt een pareltje. Dit heb ik altijd verwacht en gehoopt. Ik ben blij voor hem", zegt hij over de WK-prestaties van de linkspoot tegen de NOS. "Hij is zo'n fijne jongen. Op een goede manier bescheiden. Hij geeft wel gewoon zijn mening en kan goed praten over voetbal, maar op een correcte manier. Hij is geen opschepper."

In 2011 verruilde Aké de jeugdopleiding van Feyenoord voor die van Chelsea. Twee jaar later sloot de inmiddels 27-jarige verdediger vast aan bij de hoofdmacht. "De jonge Aké heb ik bij Chelsea vaak gezien op de training. Dat deed hij fantastisch", aldus De Visser. "Als jonge speler mocht hij meetrainen met het eerste. Routiniers als Frank Lampard en John Terry waren enthousiast over hem. Hoe hij zich gedroeg en luisterde naar oudere spelers."