Scheidsrechter bij Nederland-Argentinië heeft geschiedenis met Messi: 'Praat veel'

Scheidsrechter bij Nederland-Argentinië heeft geschiedenis met Messi: 'Praat veel'

09-12-2022 11:38
27

De Spaanse scheidsrechter Mateu Lahoz fluit vrijdagavond de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië. Voor Oranje is dat geen nadeel, stelt Ziggo Sport-commentator Sierd de Vos.

"Lahoz is écht de beste scheidsrechter van Spanje", begint De Vos bij de NOS. De Spanjaard was in het verleden gymleraar. "Hij praat heel veel. Het lijkt wel een praatgroep soms. Hij legt precies uit waarom hij fluit en een kaart geeft. Een heel goede scheidsrechter."

Bij Argentinië - en met name Lionel Messi - staat Lahoz er minder goed op. Zo kreeg de Argentijn in 2020 een gele kaart na een eerbetoon aan Diego Maradona, die vier dagen daarvoor was overleden. Messi trok zijn shirt uit om het tenue van Newell's Old Boys uit het seizoen 1993/94 te laten zien. Lahoz volgde de officiële regels en bestrafte Messi.

"Iedereen vond: als je zo'n eerbetoon maakt, hoor je geen geel te krijgen", reageert El Sierd. Het typeert Lahoz wel. "De scheidsrechterscommissie kijkt ook mee: dus dan moet je geel geven."

Louis van Gaal liet zich ook al positief uit over Lahoz. "Ik vind hem een geweldige scheidsrechter. Ik heb hem hoog zitten. Ik ben blij dat hij de scheidsrechter is in zo'n topwedstrijd", aldus de bondscoach. Lahoz floot in 2021 nog de Champions League-finale tussen Manchester City en Chelsea.