'Ik ging met hoge verwachtingen naar Ajax, maar ik had nog wat langer nodig'

'Ik ging met hoge verwachtingen naar Ajax, maar ik had nog wat langer nodig'

09-12-2022 12:40
10

Kik Pierie hoopt in 2023 de weg naar boven weer in te kunnen zetten. Excelsior huurt hem tot het einde van het seizoen bij Ajax, waar de 22-jarige verdediger op een zijspoor stond.

Pierie is na zijn overstap van sc Heerenveen naar Ajax, nu drieënhalf jaar geleden, ver weggezakt. "Er zijn wat dingen gebeurd die een tik hebben gegeven aan mijn ontwikkeling", verklaart hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Dat heeft ervoor gezorgd dat ik een tijdje niet op het niveau heb gespeeld wat ik had gewild. Juist daarom was ik toe aan deze stap."

In de zomer wilde Excelsior al in zee met Pierie, maar de verdediger hield aanvankelijk de boot af om ritme op te doen bij Jong Ajax. Na belletjes uit binnen- en buitenland kiest hij nu alsnog voor de Rotterdamse eredivisionist. "Ik wilde hoe dan ook weer in de Eredivisie spelen, daarop was de kans hier een stuk groter. Sinds ik hier ben aangekomen, voel ik me echt thuis."

Bij Ajax kwam Pierie niet meer voor in de plannen. "Ik ging erheen met hoge verwachtingen, maar het bleek dat ik nog wat langer nodig had. Natuurlijk had ik het liefst die lijn van Heerenveen doorgetrokken, maar ik ben door mijn tijd daar wel een heel andere prof geworden."

Spijt heeft hij daarom niet. "Ik heb gezien wat ervoor nodig is om het niveau van Ajax 1 te halen. Dat is een kwestie van talent, maar ook keihard werken. Er zijn gasten die nu in top van Engeland spelen, daar heb je mee op het veld gestaan en van geleerd. Dat is heel waardevol. (...) Komende zomer ligt alles weer open. Voor nu wil vooral lekker veel minuten maken en genieten van het spelen in de Eredivisie. Dat heb ik namelijk echt gemist."