'Onrust in WK-kamp Engeland: White vertrok na woordenwisseling met assistent'

9 december 2022 om 13:34
Laatste update: 9 december 2022 om 13:37

Er is meer duidelijk geworden over de reden van Ben White's voortijdige vertrek bij de nationale ploeg van Engeland. Engelse media beweren dat hij niet goed kon opschieten met Steve Holland, de assistent van bondscoach Gareth Southgate.

Het clashte vanaf het eerste moment met Holland, stellen Engelse (boulevard)media. Daardoor is White - naar het schijnt - ontzettend pissig geworden. Dat zorgde ervoor dat hij met zijn ploeggenoten botste en niet meer goed in de groep lag.

Verder zouden de twee tijdens een meeting om tegenstander Team USA te bestuderen een heftige woordenwisseling hebben gehad. White zou volgens het medium niet goed op hebben gelet. Anderhalve week geleden verliet de verdediger van Arsenal het trainingskamp. Om 'privéredenen', zo was de officiële lezing.

Ook Sterling verliet het Engelse kamp. Bij hem was thuis ingebroken. Na een paar dagen met zijn gezin te hebben doorgebracht, keerde hij donderdag weer terug naar Qatar. Vrijdag trainde hij mee met de groep ter voorbereiding op de kwartfinale tegen Frankrijk.