Oranje is 'makkelijker' voor Noppert: 'Frenkie maakt er wel een goede bal van'

Oranje is 'makkelijker' voor Noppert: 'Frenkie maakt er wel een goede bal van'

09-12-2022 13:51
9

De WK-teller van Andries Noppert staat op vier wedstrijden en vrijdagavond tegen Argentinië volgt nummer vijf. Het begint langzamerhand een 'sleur' te worden, zegt de doelman van Oranje met een knipoog.

"Het klinkt vast gek", wordt Noppert geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Het went ook allemaal snel. Als je vier keer in de rij staat voor het volkslied, is het ook al een bepaalde sleur. Begrijp me absoluut niet verkeerd hè, het is een hartstikke mooie sleur. Want wie had nou gedacht dat ik hier ooit zou mogen staan?"

Noppert keek aanvankelijk zijn ogen uit bij Oranje, maar voelt zich inmiddels als een vis in het water tussen de spelers van clubs als Manchester City, Bayern München, Liverpool en FC Barcelona. Het werk wordt hem ook makkelijker gemaakt door de topspelers om hem heen, erkent de doelman.

"Het spelpeil ligt natuurlijk een stuk hoger dan in de Eredivisie, maar ik ben er ook al achter: hoe hoger het niveau, hoe makkelijker het soms ook wordt. Of je Frenkie de Jong nou met een goede of een slechte pass aanspeelt, hij maakt er wel een goede bal van. Zoveel techniek, zoveel overzicht."