Portugal-bondscoach Santos is er helemaal klaar mee: 'Laat hem met rust!'

Portugal-bondscoach Santos is er helemaal klaar mee: 'Laat hem met rust!'

09-12-2022 13:53 Laatste update: 13:54
27

Portugal-bondscoach Fernando Santos is helemaal klaar met de eindeloze commotie rondom Cristiano Ronaldo. Santos heeft gevraagd om de clubloze aanvaller met rust te laten. 

"Op deze persconferentie gaat 90 procent van de vragen over Ronaldo. Laat hem nou eens met rust!", roept Santos op. "Hij verdient dit niet na alles wat hij heeft betekend voor het Portugese voetbal."

Santos meent dat Ronaldo helemaal geen last is voor de groep, zoals beweert wordt. "Het is een beetje de mode geworden om alleen maar naar Cristiano te wijzen. Maar hij was het voorbeeld. Hij schreeuwde in de dug-out, hij sprong op bij alle doelpunten. Uiteindelijk was hij het die zijn collega-internationals vroeg om het publiek te danken."

Dat Ronaldo de selectie zou willen verlaten is ook nonsens. "Cristiano heeft nooit gezegd dat hij de selectie wil verlaten." Tegen Zwitserland begon Ronaldo op de bank. "Hij was niet blij met die beslissing, dat is logisch. Hij vroeg me of ik echt dacht dat dit de beste beslissing was. Verder hebben we een normaal gesprek gehad. Ik heb hem mijn visie uitgelegd, dat is alles", besluit hij.