Advocaat lacht om 'Van Gaal-show' en adviseert: 'Hij deed een open sollicitatie'

Advocaat lacht om 'Van Gaal-show' en adviseert: 'Hij deed een open sollicitatie'

09-12-2022 15:12 Laatste update: 15:13
15

Dick Advocaat staat er niet raar van te kijken als Louis van Gaal na het WK als bondscoach van België aan de slag gaat. De ADO Den Haag-trainer, die zelf ook op 75-jarige leeftijd aan een nieuwe klus begon, geniet van de Oranje-bondscoach tijdens het WK.

Van Gaal kon onlangs niet met zekerheid zeggen dat het bondscoachschap bij Oranje zijn laatste klus is. Tijdens een recente persconferentie werd hij gelinkt aan België, waar Roberto Martínez is opgestapt. "Wij hebben een goed voorbeeld in Nederland: Dick Advocaat", zei Van Gaal toen. "Hij is nog ouder dan ik. Laatst heeft hij nog een job aangenomen."

"Het is de Van Gaal-show op dit moment, dat doet hij goed", lacht Advocaat vrijdag op de persconferentie van ADO. "Ik kreeg het idee dat hij eigenlijk een open sollicitatie deed. "En waarom niet? Als die man zich goed voelt... Het is een geweldige trainer, dus ik kan het me goed voorstellen."

Advocaat, die in het verleden zelf keuzeheer was bij België, zou het begrijpen wanneer Van Gaal bij De Rode Duivels start aan een nieuw project. "Natuurlijk, België is een prachtig land. Met alles erop en eraan. En het is dichtbij, met weer een redelijk goede groep die eraan komt. Dat is voor Louis natuurlijk aantrekkelijk."

Zondag zit Advocaat, de opvolger van Dirk Kuyt, voor het eerst op de bank bij ADO. Hij begint met een uitwedstrijd tegen Almere City.