Bergwijn lijkt te starten tegen Argentinië: 'Moet hij niet alles in voeten vragen'

Bergwijn lijkt te starten tegen Argentinië: 'Moet hij niet alles in voeten vragen'

09-12-2022 16:12
31

Kees Kwakman lijkt gemengde gevoelens te hebben bij de verwachte basisplaats van Steven Bergwijn in Oranje tijdens het WK-duel met Argentinië. De ESPN-analist vindt dat de 25-jarige aanvaller veel meer gebruik moet maken van zijn snelheid.

Bergwijn lijkt vrijdagavond de voorkeur te krijgen boven Davy Klaassen, waardoor Cody Gakpo op tien staat. De Ajacied krijgt samen met Memphis Depay te maken met het Argentijnse duo Cristian Romero en Nicolás Otamendi.

"Bergwijn heeft snelheid, maar hoe vaak gaat hij nou diep? Gakpo heeft echt veel loopacties in de diepte zonder bal. Bergwijn moet ook écht gebruik gaan maken van zijn snelheid tegen Otamendi en Romero", vertelt Kwakman in de liveshow van Voetbal International. "Daar komen de ruimtes ook te liggen. Zeker als de backs van Argentinië doorgaan op onze backs, dan komt daar ruimte. Maar dan moet hij ook wel in die ruimtes duiken en niet alles in de voeten gaan vragen."

VI-verslaggever Freek Jansen vindt ook dat Bergwijn meer loopacties in de diepte kan maken. "Want hij is zo snel en al krijgt hij de bal niet, dan gooit hij de hele ruimte open voor andere aanvallers. Maar hij wil hem ook wel vaak lekker in de voeten, omdat hij ook de kwaliteit heeft om van links naar binnen te gaan en te schieten."