Lloris reageert op kritische woorden uit Engeland: 'Zij mogen hun mening hebben'

9 december om 17:58

Hugo Lloris heeft zich uitgelaten over de opmerkingen die Engelse media maakten over de doelman. Zo werd de Fransman in The Telegraph de achilleshiel van de nationale ploeg genoemd.

Frankrijk speelt zaterdag om 20:00 uur de kraker in de kwartfinale van dit WK tegen Engeland. Lloris, die zelf in Londen keept bij Tottenham Hotspur, ligt in ieder geval niet wakker van de uitspraken in de Engelse media. "Ik ga niet mijn naam verdedigen op een persconferentie", vertelde de doelman na een vraag van L'Équipe. "Het belangrijkste is wat er op het veld gebeurt. Tijdens een kwartfinale van het WK heb je geen extra motivatie nodig."

Lloris koestert ook geen wrok tegen de Engelse media die hem de mindere factor vinden bij Frankrijk. "Iedereen mag natuurlijk zijn mening hebben en dan is het aan mij om het tegendeel op het veld te bewijzen." Lloris is al sinds jaar en dag de doelman van de Franse nationale ploeg. Als hij ook tegen Engeland onder de lat staat zal hij met 143 interlands de speler worden met de meeste wedstrijden voor Frankrijk ooit.