Lloris weigert mogelijk OneLove-band te dragen: 'Kwestie van respect'

15 november om 16:50
Laatste update: 15 november om 16:53

Hugo Lloris heeft dinsdagmiddag op de persconferentie van Frankrijk de tongen losgemaakt met een aantal gewaagde uitspraken. De keeper van Tottenham Hotspur suggereerde dat hij de OneLove-aanvoerdersband op het WK mogelijk niet gaat dragen, omdat hij de Qatarese cultuur wil respecteren.

"Om dergelijke zaken te ondernemen, heb je een akkoord van de FIFA en de voetbalbond nodig", doelde Lloris op het dragen van de speciaal ontworpen aanvoerdersband. "Maar ik heb ook een persoonlijke mening over het onderwerp. En die lijkt op die van onze voorzitter, Noël Le Graët." De Franse voorzitter vertelde eerder in een interview met L’Équipe dat hij Lloris zou vragen om de OneLove-band niet te dragen in Qatar. 

"Als we in Frankrijk vreemdelingen ontvangen, dan willen we vaak dat de zich aanpassen aan onze regels en onze cultuur respecteren", vervolgde Lloris. "Ik ben geneigd hetzelfde te doen in Qatar, niet meer of niet minder. Ik kan het eens of oneens zijn met hun ideeën, maar ik vind het een kwestie van respect tonen."

De Franse keeper liet dinsdagmiddag weten dat hij van mening is dat er te veel druk op de spelers ligt rondom het controversiële WK. "Als je druk moet uitoefenen, had dat tien jaar geleden al moeten gebeuren. Nu is het te laat. Je moet begrijpen dat deze kans zich voor spelers eens in de vier jaar voordoet. Je grijpt natuurlijk elke kans om te slagen. De focus moet op het veld liggen. De rest is aan politici, wij zijn sporters", besloot Lloris.