Santos onthult reactie van Ronaldo na reserveplek: 'Hij was er niet blij mee'

Santos onthult reactie van Ronaldo na reserveplek: 'Hij was er niet blij mee'

09-12-2022 18:28
2

Bondscoach Fernando Santos vertelt dat Cristiano Ronaldo totaal niet blij was met zijn plaats op de bank bij Portugal in het duel met Zwitserland. Ondanks dat de superster het niet zag zitten, accepteerde hij de beweegredenen van zijn trainer toch.

"Ronaldo was er om voor de hand liggende redenen niet blij mee nee", vertelt Santos op een persconferentie een dag voor de kwartfinale tegen Marokko. "Ik heb mij standpunt aan hem uitgelegd en hij accepteerde het wel. Elke speler die niet speelt is ongelukkig en wij als coaches zullen daarmee moeten dealen." Santos koos ervoor om Gonçalo Ramos in plaats van Ronaldo in de spits te zetten tegen de Zwitsers. Dit vertrouwen betaalde zich uit met drie doelpunten van de spits. Ronaldo mocht uiteindelijk nog wel invallen.

Of Ronaldo tijdens de kwartfinale tegen Marokko weer op de bank begint, wilde Santos nog niet kwijt. Volgens de coach past hij zijn tactiek gewoon aan de tegenstander aan. "Elke coach stelt zijn team naar eigen inzicht samen en past de strategie aan zijn tegenstander aan. Dat is exact wat ik ook ga doen." Portugal treft dus Marokko in de kwartfinale van het WK. Mocht dit duel gewonnen worden, dan wacht de winnaar van het duel tussen Frankrijk en Engeland.