Van Gaal ziet 'angstig' Argentinië in opstelling: 'Gunstig dat ze zich spiegelen'

Van Gaal ziet 'angstig' Argentinië in opstelling: 'Gunstig dat ze zich spiegelen'

09-12-2022 19:24
23

Bondscoach Louis van Gaal is blij dat Argentinië zich qua opstelling gespiegeld heeft aan die van Oranje. De Argentijnen spelen vrijdagavond ook in de befaamde 3-5-2 opstelling en volgens de trainer straalt dat angst uit.

"Argentinië lijkt erg angstig te zijn voor ons met deze opstelling", vertelt Van Gaal voor aanvang van de kwartfinale. "Het is gunstig dat zij zich aan ons spiegelen. Wij spelen dit systeem al een jaar en je kan niet zomaar overschakelen op 3-5-2. Het is heel erg moeilijk om dat een team aan te leren."

Van Gaal is op verschillende vlakken blij dat Argentinië in deze opstelling gaat spelen. Niet direct om de verdedigende posities, maar vooral om het feit dat Messi met een aanvaller minder om zich heen zal spelen. "Aan die backs zal het niet liggen, maar wel aan het feit dat ze een aanvaller minder hebben. Alles zal daardoor op de schouders van Messi komen te liggen. Drie verdedigers achter de bal is ook niet handig als je rekent op de passes van Messi."

Natuurlijk kreeg Van Gaal ook de eindstand van het duel tussen Brazilië en Kroatië mee. Laatstgenoemde kan een potentiële tegenstander van Oranje worden in de halve finale en Van Gaal heeft zijn spelers de uitslag van de wedstrijd dan ook niet onthouden. "Ik hou de uitslag van Brazilië niet uit de kleedkamer, omdat die jongens ook benieuwd zijn. Zou dom zijn om het ze niet te vertellen, maar daarna gaat de knop om naar dit duel."