Van Gaal denkt te stoppen, Memphis dankbaar: 'Dat zegt iets over hem'

10 december 2022 om 09:28

Memphis Depay steekt Louis van Gaal een hart onder de riem na de uitschakeling van Oranje in de kwartfinale van het WK. De aanvaller heeft niets dan lof voor de bondscoach, die een einde zag komen aan zijn derde termijn bij het Nederlands elftal.

"Hij maakt een team", prijst Memphis in gesprek met Voetbal International. "Van een groep maakt hij een team. Nu was er al een goede groep, dus daar was nu niet heel veel moeite voor nodig, maar het is toch heel knap dat hij op twee WK's alleen met penalty's heeft verloren. Dat zegt iets over hem. Hij heeft een geweldige carrière gehad, waar ik heel veel respect voor heb. Ik heb alleen maar goede dingen over hem te zeggen."

Ook Andries Noppert liet zich al lovend uit over Van Gaal, die met prostaatkanker kampt. De keuzeheer vertelde na afloop bij de NOS dat hij in principe stopt als trainer. "Het was de beste groep die ik in mijn trainerscarrière heb meegemaakt. Het was een cadeautje op late leeftijd. Ik heb al gezegd dat ik waarschijnlijk niet meer doorga, maar dat is altijd moeilijk. Kijk naar Dick Advocaat."

"Ik ben opgestaan om het Nederlandse voetbal te helpen", vervolgt Van Gaal. "Dat zou nog een keer kunnen gebeuren. Maar ik denk het niet, eerlijk gezegd. Ik heb ook geen aanbiedingen hoor."