'Ik heb me nog nooit zo gevoeld in mijn carrière. Ik ben zo leeg, sorry'

'Ik heb me nog nooit zo gevoeld in mijn carrière. Ik ben zo leeg, sorry'

10-12-2022 11:15 Laatste update: 14:03
87

Teun Koopmeiners voelt zich dramatisch na de uitschakeling van Oranje op het WK in Qatar. Na de sensationele comeback tegen Argentinië had hij vertrouwen in een goede afloop, 'maar het mocht niet zo zijn'.

"Een rollercoaster", zegt Koopmeiners tegen de NOS. "Als je 0-2 achterkomt en zo laat nog terug tot 2-2 komt, voel je vertrouwen dat je de penaltyserie er overheen trekt, maar het mocht niet zo zijn. Het vertrouwen was er, ook voor de penalty's. Iedereen was zeker en positief, ikzelf ook. Tja, wat moet je ervan zeggen?"

Strafschoppen deden Oranje uiteindelijk de das om. "We hebben er heel veel op getraind, dus in die zin veranderde er voor mij niets qua vastigheid of ritueel. Natuurlijk komt er misschien wat meer druk bij kijken, maar het is dood- en doodzonde", zegt Koopmeiners, die met succes wel een strafschop nam.

De 2-2 van Wout Weghorst blijkt ingestudeerd. "Wout heeft hem zo eerder gemaakt bij Wolfsburg, dus we hebben erop getraind. Ze stonden daar met z'n drieën vrij, dus het kwam goed uit. Dat geeft een enorme boost richting zo'n verlenging. De grond zakt onder je voeten weg. Ik heb me nog nooit zo gevoeld in mijn carrière. Ik ben zo leeg, sorry."