Nederland - Argentinië ontspoort: Ik heb niet zoveel moeite met dit soort dingen

Nederland - Argentinië ontspoort: "Ik heb niet zoveel moeite met dit soort dingen"

10-12-2022 15:54 Laatste update: 16:21
24

Khalid Boulahrouz heeft 'mixed feelings' na de uitschakeling van het Nederlands elftal tegen Argentinië. Dat vertelt hij bij de NOS. Ibrahim Afellay is niet verbaasd dat de wedstrijd uit de hand liep.

"Ik heb mixed feelings", zegt Boulahrouz over de WK-run van Oranje. "Het voetbal was niet om van te genieten. Je rekent erop dat je de poulefase overleeft en van Amerika wint, maar het voetbal liet te wensen over. Tegen Argentinië dachten we dat het na de 0-2 inpakken en wegwezen was dan krijg je ineens zo'n comeback en komt er hoop. De strafschoppen zijn in principe een loterij. Je kunt er eindeloos op trainen, maar je kunt de spanning en druk níet trainen. Je moet de bal pakken, je ziet het stadion en de fans erachter. Dat valt niet te trainen. Dan is het een kwestie van een hoek kiezen en er vol voor gaan."

Wedden

Meer odds

Het liep zowel tijdens als na de wedstrijd behoorlijk uit de hand. "Zuid-Amerikanen gebruiken dat als doping, het zijn heetgebakerde mannetjes, maar het sloeg behoorlijk door. Ook de scheidsrechter roept dingen over zichzelf af", zegt Afellay. "Hij vergeet Messi een gele kaart te geven, net als iemand die de bal in de dug-out schiet en iemand kan onthoofden, bij wijze van spreken. Dat ettert dan door, maar hoort er ook bij. Na die 2-2 kwamen de frustraties nog meer naar boven, vooral omdat ze een gewonnen wedstrijd speelden."

"Ik heb niet zoveel moeite met dit soort dingen, omdat je ergens voor speelt", aldus Boulahrouz over de ongeregeldheden. "In Nederland vinden we allemaal dat het op een schone manier moet, maar de Zuid-Amerikanen geven er alles voor en gaan tot de grens en soms erover. Als wij het doen is het ineens een vies spelletje of worden we raar aangekeken. Ik vind dat je er alles aan moet doen om te winnen."

"Na de goal van Weghorst kwam er ineens energie in het elftal en dat soort dingen heb je wel nodig. Je moet gewoon door het vuur gaan. Wat er vooraf wordt gezegd, daar zou ik mee oppassen, omdat je hen op scherp zet", doelt Boulahrouz op teksten van bondscoach Louis van Gaal. "Je zag wat het losmaakte bij Messi."