Kane ontroostbaar na gemiste penalty, steunbetuigingen Rooney en Southgate

Kane ontroostbaar na gemiste penalty, steunbetuigingen Rooney en Southgate

10-12-2022 23:07 Laatste update: 23:13
9

Harry Kane is ontroostbaar. De spits schoot zijn tweede penalty in de verloren kwartfinale tegen Frankrijk (1-2) over. Na afloop moesten teamgenoten cameramannen en fotografen vragen om weg te blijven bij de verdrietige aanvoerder.

Na 83 minuten voetballen kreeg Kane een gigantische kans om Engeland weer op gelijke hoogte te brengen met Frankrijk, nadat hij eerder al voor de 1-1 had gezorgd. De aanvaller schoot de bal hoog over Tottenham Hotspur-collega en Frankrijk-doelman Hugo Lloris. Een misser die hem veel verdriet doet. Na de gemiste vrije trap van invaller Marcus Rasfhord, het laatste wapenfeit van de wedstrijd, was te zien hoe Kane vol onbegrip naar boven tuurde. Vervolgens ging hij gebukt op de grasmat zitten, met zijn hoofd tussen zijn benen. 

Kane evenaarde met zijn gelijkmaker Wayne Rooney als topscorer aller tijden van Engeland. Laatstgenoemde richtte zich na afloop via Twitter tot zijn landgenoot. 'Harry, gefeliciteerd met het evenaren van het record. Snel is hij van jou. Ik kan niemand anders bedenken die hem meer verdient. Blijf positief.'

Soutghate en Henderson
Ook bondscoach Gareth Southate en ploeggenoot Jordan Henderson steunen Kane. 'Harry is ongelooflijk geweest voor ons. Hij is zo betrouwbaar. Zonder zijn doelpunten waren we nooit zo ver gekomen', aldus Southgate in gesprek met Engelse media. 'Hoeveel penalty’s heeft hij wel voor ons benut? Hij is een speler van wereldklasse en onze aanvoerder. Hij zal hier sterker door worden', zo vult Henderson aan.