Fabio Capello laat oog vallen op Amrabat: 'Essentieel voor Marokko'

Fabio Capello laat oog vallen op Amrabat: 'Essentieel voor Marokko'

11-12-2022 08:40
26

Sofyan Amrabat maakt veel indruk tijdens het WK in Qatar. Ook voormalig toptrainer Fabio Capello van AC Milan, Juventus en Real Madrid heeft zijn oog laten vallen op de middenvelder van Marokko, dat zaterdag ook Portugal uitschakelde.

Eerder waren de Leeuwen van de Atlas al Spanje de baas. "Ik hou van Marokko omdat ze de indruk wekken een hecht team te zijn. Ze zijn alert in de verdediging en snel in de aanval", vertelt Capello aan Il Messaggero. "Onder de nieuwe bondscoach Walid Regragui incasseerden ze pas één tegengoal en hebben ze nog niet verloren. Meerdere factoren geven aan dat je dit team serieus moet nemen."

Capello is in het bijzonder onder de indruk van Amrabat. "Als ik één naam moet noemen, naast de bekende Hakim Ziyech en Achraf Hakimi, dan is het Amrabat. Hij is essentieel voor de balans en een geweldige loper. Ik las dat hij tegen Spanje meer dan veertien kilometer aflegde. Ik zie hem als de Gennaro Gattuso van Marokko."

Met zijn uitstekende prestaties op het WK neemt ook de interesse in de oud-speler van FC Utrecht, Feyenoord en Club Brugge toe. Amrabat wordt met name in verband gebracht met Liverpool, maar ook Tottenham Hotspur en Internazionale zouden hem willen overnemen van Fiorentina.