'PSV wil zaken doen in de winter en gaat voor groot talent uit Verenigde Staten'

11 december om 20:29

Owen Wolff kan rekenen op serieuze belangstelling van PSV, meldt het Eindhovens Dagblad. De 17-jarige speler uit de Verenigde Staten speelt op dit moment bij Austin FC, de club waar de Eindhovenaren sinds kort een samenwerkingsverband mee hebben.

De middenvelder uit Snellville wordt al een tijd gezien als een van de grootste talenten in de Verenigde Staten. Ondanks zijn jonge leeftijd speelde hij al 29 wedstrijden voor zijn club Austin FC. Die ploeg komt uit op het hoogste niveau in de Verenigde Staten. Hij scoorde in die duels nog geen enkele keer. Naast de duels voor Austin FC speelde hij ook al vier wedstrijden voor de Verenigde Staten Onder 19. Wolff speelt het liefst als rechtsbuiten of rechtermiddenvelder. Hij werd opgeleid door Atlanta United.

Aan het eind van de maand december wordt Wolff achttien. Bij zijn club Austin FC heeft de middenvelder nog een contract tot medio 2025. De transferwaarde van Wolff wordt op dit moment geschat rond de één miljoen euro. Wolff was recent ook al op een korte stage bij PSV, vanwege het samenwerkingsverband dat de club heeft met Austin FC. Sinds september 2022 zijn de clubs partner op het gebied van ontwikkeling van spelers en trainers.