'Ajax is eruit: overtuigde Amsterdammers gaan voor WK-verrassing Noppert'

12 december om 07:35

Andries Noppert staat 'hoog op de verlanglijst' bij Ajax. Dat meldt De Telegraaf maandagochtend. De 28-jarige doelman van sc Heerenveen brak de afgelopen weken door op het internationale podium.

Louis van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek besloten Noppert - tot verrassing van velen - te bombarderen tot eerste doelman van het Nederlands elftal. De debutant (28) stelde niet teleur en keepte een sterk WK, maar kon zich in de beslissende penaltyreeks tegen Argentinië niet onderscheiden.

De verrassende prestaties van Noppert blijven logischerwijs niet onopgemerkt. In Spanje werd Real Betis aan de lange doelman gelinkt, maar Ajax is de eerste club die concreet wordt genoemd in Nederland. De Amsterdammers overwegen de WK-verrassing deze winter in te lijven. De Telegraaf rept over concurrentie uit de Premier League en Serie A.

Noppert maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van Go Ahead Eagles naar Heerenveen. In Friesland ligt hij nog anderhalf jaar vast. Het is niet bekend of Noppert openstaat voor een nieuwe transfer. "Ik laat het op me af komen", liet hij kort na de WK-uitschakeling optekenen.

Remko Pasveer verdedigde in de eerste seizoenshelft het doel bij Ajax en kreeg alleen al in de Eredivisie zeventien goals om zijn oren. Aan zijn stoelpoten wordt gezaagd. Maarten Stekelenburg en Jay Gorter zijn de huidige stand-ins. De mogelijke komst van Noppert maakt de weg vrij voor een verhuur van Gorter. Heerenveen lijkt de belangrijkste gegadigde.