Advocaat neemt maatregelen en zet 'zwakkere' ADO-spelers uit selectie

12 december om 14:14

Dick Advocaat neemt geen halve maatregelen sinds zijn entree bij ADO Den Haag. Na de eerste trainingen zette hij 'een paar spelers' terug naar het tweede team.

De spelersgroep van ADO was veel te groot, aldus Advocaat. "Dat gaat altijd ten koste van de kwaliteit. De jongens die je wil ontwikkelen hebben sterkere spelers om zich heen nodig, geen zwakkere", verklaart de 75-jarige trainer tegenover Voetbal International. "Er zat nu een aantal spelers in de selectie, waarvan ik dacht: waarom zit jij erbij? Laat ze het maar waarmaken bij de beloften, dan kunnen ze altijd weer terugkeren."

Advocaat debuteerde zondag met een 4-1 nederlaag tegen Almere City. De opvolger van Dirk Kuyt hoopt het plezier terug te brengen in Den Haag. "Ik denk dat dat heel belangrijk is. Als je plezier hebt, kun je over het algemeen goed voetballen. Dat zag ik niet terug in het elftal."

"Dit elftal heeft versterkingen nodig, op een paar posities", zegt Advocaat ook. De trainer heeft dat intern ook aangegeven, maar kreeg te horen dat hij zijn huidige selectie eerst enkele wedstrijden de kans moet geven. "Dan kunnen we bespreken wat er mogelijk is. Dat weet ik nu nog niet precies, maar het lijkt me toch niet zo moeilijk om ergens een speler met kwaliteit te huren?"