Blind flirt met Ajax-exit: 'Veel geld als zijn zaakwaarnemer goed onderhandelt'

Blind flirt met Ajax-exit: 'Veel geld als zijn zaakwaarnemer goed onderhandelt'

14-12-2022 20:05 Laatste update: 20:04
129

Daley Blind verruilt Ajax mogelijk voor Royal Antwerp FC. De Belgische club van trainer Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars hoopt de Oranje-international deze winter transfervrij over te nemen. Dít is de stand van zaken.

Blind kon voorafgaand aan het huidige seizoen al naar Antwerp, maar toen was een transfer onbespreekbaar voor Ajax. Deze winter wil de nummer drie van de Jupiler Pro League een nieuwe poging wagen. Overmars ziet kansen, nu Blind in de laatste weken voor het WK zijn basisplaats kwijtraakte in Amsterdam. Volgens De Telegraaf mag Blind transfervrij weg bij Ajax.

Wedden

Meer odds

"Als Van Bommel en vooral Overmars er niet waren, kan je mij moeilijk wijsmaken dat Blind voor Antwerp zou kiezen. Nu zij er wel zijn, maakt dat natuurlijk een wereld van verschil", verklaart Daan Slingers, hoofdredacteur van de Belgische editie van VoetbalPrimeur, in gesprek met deze website.

Antwerp hoopt transfervrij toe te slaan. "Maar mogelijk wordt dat vooral gezegd om de kosten te drukken", aldus Slingers. Ajax zou bij een exit van Blind 'verlost' zijn van het riante honorarium van Blind. De routinier (32) strijkt een miljoenensalaris op in de Johan Cruijff Arena.

Het is bekend dat Overmars in staat is om spelers met 'interessante lonen' te lokken. "Antwerp heeft geld dankzij de voorzitter (en multimiljonair, red.) Paul Gheysens. Blind heeft één voordeel: Gheysens geeft graag geld uit aan jongens met ervaring", verwijst Slingers naar Toby Alderweireld en Radja Nainggolan.

De uitgerangeerde Nainggolan verdient twee miljoen euro per seizoen bij Antwerp. Alderweireld ondertekende dit jaar een bruto jaarcontract van vijf miljoen euro, inclusief tekenbonus. Slingers: "Als de zaakwaarnemer van Blind goed onderhandelt, zit Daley er de komende jaren nog warmpjes bij."

Blind speelde tot dusver, verspreid twee termijnen, 333 officiële duels voor Ajax. Tussen 2014 en 2018 droeg de 99-voudig international het shirt van Manchester United. Bij Antwerp zou Blind na Vincent Janssen, Calvin Stengs, Jurgen Ekkelenkamp de vierde Nederlandse speler worden.

"Antwerp ziet in Blind waarschijnlijk een linksback", weet Slingers. "Van Bommel heeft weinig opties op die positie, omdat Sam Vines nog maanden buitenspel staat met een gebroken scheenbeen. Op die plek heeft Blind dus weinig concurrentie. In het centrum is Alderweireld een zekerheidje, samen met de linksbenige William Pacho."

De grote droom van clubeigenaar Gheysens: Antwerp voor het eerst sinds 1957 kampioen maken. "Hij stopt niet tot dat gelukt is. De afgelopen jaren heeft hij enorme investeringen gedaan. Antwerp is zijn prestigeproject en aan geld is normaal gesproken geen gebrek. Maar of nu Blind komt of niet, de grote titelkandidaat is Antwerp dit seizoen nog niet."