Willem II grijpt in: 'Dat is de reden geweest waarom we Hofland ontslagen hebben'

13 december om 11:43
Laatste update: 13 december om 11:59

Kevin Hofland was ten einde raad na het derbydrama van Willem II tegen NAC Breda. Dat laat technisch directeur Teun Jacobs doorschemeren tegenover ESPN. Maandag werd Hofland ontslagen.

"Zestien punten achterstand op de nummer één, veertien punten achter op de nummer twee. Dat is de reden geweest waarom we Kevin ontslagen hebben", zegt Jacobs tegen ESPN.

Hofland leek het bovendien zélf niet meer te zien zitten. "Na de wedstrijd (1-2 tegen NAC, red.) gaf Kevin aan dat hij zich leeg voelde. Dat hij niet wist aan welke knoppen er nog gedraaid kon worden. Daarover heb ik met hem gesproken, ook de dag na de wedstrijd toen de emoties waren gaan liggen."

"Wij dachten voorafgaand aan dit seizoen een promotiewaardige selectie te hebben. Dat komt er nu niet uit. Ik heb nog wel het geloof dat we kunnen promoveren, al zal directe promotie lastig worden."

Assistent-trainer Reinier Robbemond neemt voorlopig de honneurs waar in Tilburg. Wie de definitieve opvolger van Hofland wordt, kan Jacobs nog niet zeggen. "Ik heb er wel een idee bij, maar nog geen namen in mijn hoofd. Misschien kan dat wat meer energie in het team duwen.”