'Aan Ajax gelinkte Varela staat ook in belangstelling van Barça en heeft clausule'

'Aan Ajax gelinkte Varela staat ook in belangstelling van Barça en heeft clausule'

13-12-2022 16:50
24

Alan Varela wordt in verband gebracht met Ajax, maar de Amsterdammers lijken geduchte concurrentie te kunnen verwachten. Ook FC Barcelona zit op het vinkentouw voor de middenvelder van Boca Juniors, meldt Diario SPORT. 

Volgens SPORT heeft Barça een streepje voor op andere geïnteresseerde clubs. Varela speelde namelijk in de voetbalschool van de Catalanen nabij Buenos Aires, voordat hij de overstap maakte naar Boca. De clubs werken samen: Boca mag talenten uit de voetbalschool oppikken, maar Barcelona krijgt voorrang als het één van die spelers vervolgens wil aantrekken.

Wedden

Meer odds

De scouts van Barça zijn razend enthousiast over Varela, die 'de nieuwe Busquets' wordt genoemd in Camp Nou. Of de La Liga-grootmacht doorpakt, is evenwel de vraag. Xavi en Jordi Cruijff zien Martín Zubimendi van Real Sociedad als de beste optie om Sergio Busquets op te volgen. Varela is één van de alternatieven. De Catalaanse sportkrant weet dat ook Benfica interesse heeft. De Portugese topclub ziet in hem de ideale vervanger van landgenoot Enzo Fernández, die door zijn sterke prestaties op het WK een toptransfer zou kunnen maken.

TyC Sports-verslaggever Julio Pavoni schreef al dat Ajax, Bayer Leverkusen en Villarreal de Argentijnse controleur willen. Transferexpert Fabrizio Romano houdt ook rekening met een transfer naar Europa, zeker doordat Varela een transferclausule van zo'n negentien miljoen euro heeft.