Geduld Cambuur op de proef gesteld: opleveringsdatum nieuw stadion uitgesteld

13 december om 18:21

SC Cambuur kan voorlopig nog niet verhuizen naar haar nieuwe stadion. De opleveringsdatum van september 2023 kan niet worden gehaald, meldt de club dinsdagmiddag via officiële kanalen

De oplevering van het stadion wordt nu verplaatst naar eind 2023 of zelfs begin 2024. Het komt volgens de Friese club door een samenloop van omstandigheden. Één reden is dat het stadion naar verwachting pas in december 2023 kan worden aangesloten op het elektriciteitsnetwerk.

'Om dit op te lossen wordt gekeken naar een oplossing met een duurzaam klimaatsysteem. Een definitieve keuze voor het klimaatsysteem in het stadioncomplex is nog niet gemaakt. Het klimaatsysteem en de overige installaties moeten nadat het stadion wordt aangesloten op het elektriciteitsnetwerk nog ingeregeld worden', klinkt het statement. 

De bouw van het nieuwe stadion begon afgelopen zomer. Het nieuwe onderkomen gaat plaats bieden aan 15.000 toeschouwers. De voetbalclub verhuist naar het westen van de stad. De precieze datum is dus nog niet bekend.