België zoekt bondscoach: kandidaten kunnen zich tot 10 januari melden

13 december om 20:12

De Belgische bond KBVB is de zoektocht naar een opvolger gestart en heeft daarvoor een vacature online gezet. Kandidaten kunnen zich per direct melden.

Roberto Martínez maakte na het mislukte WK in Qatar dat hij na 6,5 jaar stopt als bondscoach van België. 'De KBVB is op zoek naar een fulltime bondscoach die weet wat winnen is. De nieuwe bondscoach is resoluut ambitieus en heeft de nodige internationale ervaring op topniveau, voetbaltactische kennis en inzichten alsook de juiste persoonlijke skills.'

'Hij is een serial winner met ervaring in het managen van topspelers. Hij weet hoe in te zetten op het creëren van een hechte groep en hoe jonge spelers te integreren. De voetbalbond is op zoek naar een tactisch expert die zijn keuzes ondersteunt met data, technologie en objectieve parameters en gebruik maakt van de sportieve expertise en structuur van de KBVB', aldus de bond. Geïnteresseerde kandidaten hebben tot 10 januari 2023 de tijd om zich te melden.

"We hebben met de Taskforce de voorbije dagen uitgebreid de tijd genomen om de sportieve situatie te evalueren", zegt Peter Bossaert, CEO van de KBVB. "We zitten unaniem op dezelfde lijn en blijven bijzonder ambitieus. We geloven sterk in deze generatie voetballers. De KBVB gaat nu enerzijds op zoek naar een nieuwe topcoach die ons naar nieuwe successen moet leiden. En anderzijds zal het technisch hart in de toekomst door een duo geleid worden en versterkt met een zuiver voetbalprofiel met internationale ervaring op topniveau."