Kroatië staat voor loodzware opgave: "De Kroaten hebben geen Weghorst"

13 december om 21:15

Hoewel Argentinië aanvankelijk geen vuist wist te maken tegen Kroatië, is het wel hard op weg richting de WK-finale. Het staat na 45 minuten 2-0 door goals van Lionel Messi en Julian Álvarez.

"37% balbezit voor Argentinië en twee niet-Argentijnse goals", zegt NOS-analist Leonne Stentler. "Het voelt als een heel lullige penalty." Ook Marco van Basten doet zijn zegje. "Omschakelmomenten worden steeds belangrijker, zoals bij die tweede goal. Hier zit het ook wel mee natuurlijk, maar het wordt steeds moeilijker om door die verdediging te komen. Het voetbal is veel met snel en hard omschakelen en daar is dit een goed voorbeeld van. De straf is al een penalty natuurlijk, geel geven is dan te veel. Fantastisch ingeschoten strafschop van Messi."

"De Kroaten hebben geen Weghorst", dolt Stentler. "Ze zijn eigenlijk heel goed aan het voetballen en hebben aardige combinaties. Ze weten de ruimtes vlak voor de laatste linie van Argentinië te creëren. Alleen is het heel lullig dat ze twee kansen tegen krijgen en dat worden goals."