Slot deed 'concessies' bij Feyenoord en wint 'lelijk': 'Had allemaal een doel'

13 december om 22:32

Arne Slot grijpt de lange winterstop vanwege het WK aan om zijn speelwijze verder in te slijpen bij Feyenoord. De trainer erkent dat hij in de eerste seizoenshelft concessies heeft moeten doen, maar het resultaat was er: de Rotterdammers kroonden zich tot winterkampioen.

"We hadden het programma ook mee", trapt Slot in gesprek met het Algemeen Dagblad meteen op de rem. "We kregen de laatste weken teams uit de onderste helft van de Eredivisie. Wat ik vooral uit het eerste blok van de competitie haal, is dat we moeilijk te verslaan zijn. Dat vind ik een kwaliteit van Feyenoord. Maar we hebben ook concessies gedaan aan onze speelwijze."

Slot zag zich daartoe gedwongen, legt hij uit. "Van het vorige seizoen bleven zes spelers over. We moesten een nieuw team bouwen. Er kwamen vijftien man bij. We hebben ons wel eens aangepast en wedstrijden lelijk gewonnen. Maar dat had allemaal een doel. De lange winterstop gaf ons tijd om de eigen stijl te ontwikkelen."

Slot wil nu doorpakken met Feyenoord. "We staan er goed op, maar kunnen veel beter. Misschien niet zozeer qua resultaat, want die zijn prima. Maar wel qua spel. Qua dominantie. Daar kunnen we nog zeker vooruitgang boeken."

De Rotterdammers boekten dinsdag een 1-0 oefenzege op Strasbourg. Mohamed Taabouni scoorde uit een vrije trap.