Veel lof voor 'Modric van Marokko': "Het is heerlijk voetballen met hem"

14 december om 07:42
Laatste update: 14 december om 10:22

Azzedine Ounahi is één van de blikvangers bij Marokko, dat het woensdag in de halve finale van het WK opneemt tegen Frankrijk. Tarik Tissoudali is minder verrast door de indrukwekkende prestaties van de 22-jarige middenvelder.

Tissoudali speelde onder meer tijdens de Afrika Cup van 2021 samen met Ounahi. "Op de eerste training zag ik al: hij durft altijd lef te tonen en spelers te passeren. Hij was toen nog heel dun, maar bleef op het trainingsveld ook tegen sterke medespelers gemakkelijk uit de duels. Hij weet precies weet hoe hij weg moet draaien", zegt de voormalig aanvaller van Telstar, VVV en De Graafschap tegen de NOS.

In maart stonden Ounahi en Tissoudali ook nog samen op het veld tijdens een play-off om WK-kwalificatie tegen Congo. Beiden scoorden. "Het is heerlijk voetballen met hem. Hij geeft je hele lekkere balletjes, dus de klik was er meteen." De huidig speler van KAA Gent noemt Ounahi onmisbaar voor de Leeuwen van de Atlas. "Hij is in het systeem dat gespeeld wordt cruciaal. Omdat hij zo goed is in de kleine ruimtes, kom je via hem vanuit dat verdedigende blok naar voren. Hij creëert ruimtes door mannetjes uit te spelen."

Ook Youri Mulder stak in de studio van de NOS al de loftrompet over Ounahi, die bij Ligue 1-hekkensluiter Angers actief is. "Hij is voor mij de beste speler van het toernooi. Een beetje de Modric van Marokko. Hij is verdedigend goed, hij houdt het overzicht en heeft een Spaans-achtige balbehandeling. Hij is een aantrekkelijke voetballer", zei de oud-international.

De Spaanse bondscoach Luis Enrique toonde zich eveneens onder de indruk na de nederlaag van zijn ploeg tegen Marokko. "El ocho! Die nummer 8! Wie is dat? Mijn God, dat is een ongelofelijke speler." Niet voor niets zou FC Barcelona inmiddels interesse tonen.