Amrabat richt zich tot Spaanse ploeg: 'Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden'

Amrabat richt zich tot Spaanse ploeg: 'Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden'

14-12-2022 18:11
19

Sofyan Amrabat heeft zijn excuses aangeboden voor een aantal posts op zijn Instagram, vlak na de overwinning op Spanje in de achtste finales. Er verschenen foto's op de pagina van de Marokkaanse middenvelder, waarop spelers van Spanje op ironische wijze belachelijk gemaakt werden.

Marokko won na strafschoppen van Spanje. Op Instagram waren gephotoshopte afbeeldingen te zien, waarop Amrabat Gavi optilt en Pedri, Gavi en Sergio Busquets in de houdgreep heeft. "Dat wil ik uitleggen", zegt Amrabat tegen Marca. "Ik heb een Instagram-account, maar iemand anders beheert het. Die persoon zag deze foto's als een grap."

"Ik heb veel respect voor Spanje en heb de afbeeldingen meteen verwijderd toen ik hoorde dat mensen er aanstoot aan namen", vervolgt hij. "Als iemand boos is geworden, wil ik oprechte excuses aanbieden. Het spijt me als iemand gekwetst was." Amrabat is juist onder de indruk van Pedri en Gavi, zegt hij.

In de media wordt Amrabat al in verband gebracht met FC Barcelona en Atlético Madrid. "Het is een grote eer om met zulke clubs in verband te worden gebracht. Op dit moment speel ik voor Fiorentina. Ik heb veel respect voor mijn club en speel in een geweldige ploeg."