'Dankbare' Tagliafico spreekt Nederland toe: 'Ondanks wat er is gebeurd'

14 december om 19:45

Nicolás Tagliafico koestert geen wrok tegen Nederland en Oranje. De voormalig Ajax-verdediger erkent dat de gemoederen in de kwartfinale hoog opliepen, maar is nog altijd 'dankbaar' voor zijn periode in Amsterdam.

Argentinië bereikte dinsdagavond, met Tagliafico in de basis, de WK-finale na een 3-0 overwinning op Kroatië. In gesprek met de NOS wordt de linkervleugelverdediger gevraagd of hij een boodschap voor Nederland heeft. "Ondanks wat er allemaal is gebeurd, heb ik veel liefde voor het land. Ik heb er vijf jaar gewoond en voelde me thuis. Ik ben de mensen in Nederland heel dankbaar."

In de finale wacht Argentinië een confrontatie tegen Frankrijk of Marokko. "We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd", aldus Tagliafico. "We zijn heel blij met de manier waarop we tegen Kroatië gespeeld hebben. Het was onze beste wedstrijd van het toernooi. Er is nog een wedstrijd te gaan en iedere wedstrijd is anders."

Tagliafico speelde tussen januari 2018 en juli 2022 voor Ajax. Afgelopen zomer maakte hij een transfer naar Olympique Lyon.