Van der Vaart komt met opmerkelijke conclusie: 'Eigenlijk speelt Marokko te goed'

14 december om 21:10

Marokko speelt 'te goed' tegen Frankrijk, vindt Rafael van der Vaart. De oud-middenvelder ziet dat er daardoor juist ruimte komt voor de regerend wereldkampioen. Pierre van Hooijdonk ziet dat Marokko niet slechter kon beginnen aan de halve finale van het WK, terwijl Ibrahim Afellay inzoomt op het spel van Hakim Ziyech.

Marokko staat na 45 minuten met 1-0 achter tegen Frankrijk, door een vroege treffer van Theo Hernández. "Dit was het ergste scenario voor Marokko", begint Van Hooijdonk in de rust bij de NOS. "Je begint met vijf verdedigers om zo lang mogelijk in de wedstrijd blijven. Eigenlijk moet je nu al veel meer naar voren dan je had gewild."

Van der Vaart is desondanks onder de indruk van het spel van De Leeuwen van de Atlas. Eigenlijk vindt hij het 'te goed'. "Ik vind wel dat Marokko echt goed speelt, eigenlijk spelen ze te goed. Dit is precies wat Frankrijk wil, dat de tegenstander veel de bal heeft. Marokko moet nu komen en dan ligt er ruimte voor Mbappé. Wat ik zei: dit is precies wat Frankrijk wil.

Afellay ziet dat Ziyech in de eerste helft dreigend was, op sommige momenten. "Ziyech heeft al een paar goede voorzetten afgeleverd tussen de keeper en de spits. Frankrijk staat het combineren ook toe en ze lokken de tegenstander naar zich toe."