Streppel 'overvalt' Roda JC met opvallende overstap in Keuken Kampioen Divisie

Streppel 'overvalt' Roda JC met opvallende overstap in Keuken Kampioen Divisie

15-12-2022 09:25
97

Jurgen Streppel zorgt voor een opvallende move in de Keuken Kampioen Divisie. De trainer verlaat Roda JC na de wedstrijd tegen PEC Zwolle (vrijdagavond) voor zijn oude liefde Helmond Sport.

Roda JC bevestigt dat Streppel 'een aantal dagen geleden de club heeft ingelicht' over zijn vertrek naar Helmond Sport, waar hij aan de slag gaat als technisch directeur. "Het is vaak zo'n cliché, maar mede door het vertrouwen wat ik vanuit alle geledingen heb gevoeld, was dit een enorm moeilijke beslissing", reageert Streppel op de officiële website van Roda.

In de voorbije zomer sprak Helmond Sport de ambitie uit om binnen drie seizoenen naar de Eredivisie te promoveren. De Brabantse club staat achttiende. Roda JC is de nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie. "Als ik compleet eerlijk ben, is het ook voor een deel een gevoelskwestie", verklaart Streppel zijn overstap. "Ik kon het aanbod van mijn oude club dan ook niet weerstaan."

"Uiteraard respecteren we het besluit van Jurgen, maar het overviel ons natuurlijk wel", aldus algemeen directeur Jordens Peters. "We waren nog lang niet op elkaar uitgekeken en hadden een duidelijke ambitie waar te maken. Niet iedereen ziet wat er allemaal achter de schermen gebeurt, maar we hebben de weg omhoog te pakken."

Streppel was jarenlang speler van Helmond Sport en tussen 2008 en 2011 hoofdtrainer bij de Brabanders.