Benzema als geheim wapen genoemd voor Frankrijk, Deschamps reageert

15 december om 10:42

Karim Benzema kan als geheim wapen worden ingezet bij Frankrijk in de WK-finale tegen Argentinië, zo speculeren Franse media. Bondscoach Didier Deschamps werd na de 2-0 zege op Marokko gevraagd naar een terugkeer van de aanvaller bij de selectie van Les Bleus.

Benzema kwakkelde in aanloop naar het WK met zijn fitheid en hij haakte kort voor de eerste groepswedstrijd tegen Australië af. Frankrijk riep echter geen vervanger  op en de Real Madrid-spits bleef op de WK-lijst staan. Nu hij de training bij de Spaanse grootmacht heeft hervat, zorgt dat voor speculatie. Hij zou immers acte de présence mogen geven in de eindstrijd tegen Argentinië van zondag.

Volgens de geruchten wil de Ballon d'Or-winnaar zelf dolgraag terugkeren naar Qatar, terwijl Real Madrid ook toestemming geeft. Deschamps weigerde na de halve finale tegen Marokko uitsluitsel te geven, maar lijkt niet heel warm te lopen voor het idee. "Pfff... Ik geef er liever geen antwoord op. Kom op zeg, de volgende vraag."

Onder meer L'Équipe schreef eerder dat de sfeer in de Franse selectie aanzienlijk verbeterd zou zijn sinds het vertrek van Benzema. Real-ploeggenoot Aurélien Tchouaméni ontende dat met klem.