'RB Leipzig-duo dicht bij overstap naar Chelsea, Ronaldo niet in plannen'

15 december om 13:17
Laatste update: 15 december om 15:52

Chelsea gaat zich behoorlijk roeren op de transfermarkt, zo weet Fabrizio Romano. De prioriteit van de Engelse topclub ligt bij een nieuwe aanvaller. Cristiano Ronaldo, die sinds woensdag zijn conditie op peil houdt bij zijn oude liefde Real Madrid, behoort niet tot de opties.

De komst van Christopher Nkunku naar Chelsea lijkt een kwestie van tijd. De Franse aanvaller van RB Leipzig lijkt echter wel pas komende zomer de overstap te maken naar Stamford Bridge. 'Het is bijna helemaal klaar voor de zomer, alles is rond', aldus Romano in een video op zijn YouTube-kanaal. 

Josko Gvardiol, teamgenoot van Kunku bij RB Leipzig, zou ook hoog op de verlanglijst staan van Chelsea-manager Graham Potter. 'Meerdere clubs zitten achter hem aan, maar nog niets is rond. Chelsea werkt aan deze deal en ziet in hem de nieuwe centrale verdediger.'

De absolute prioriteit van de huidige nummer acht van de Premier League zou echter liggen bij een niewe aanvaller. Volgens Romano is de komst van Ronaldo niet aan de orde. Datro Fofana, aanvaller van Molde FK, zou daarentegen wel dichtbij een overstap naar Stamford Bridge zijn. De negentienjarige Nigeriaan, die dit jaar 21 doelpunten maakte, moet ongeveer tien miljoen euro kosten.