Geblesseerde Miedema moet vrezen voor WK: 'Het ziet er niet goed uit'

WK wordt race tegen de klok voor Miedema: 'Het ziet er niet goed uit'

16 december om 08:06
Laatste update: 16 december om 09:06

De blessure die Vivianne Miedema donderdagavond heeft opgelopen lijkt behoorlijk ernstig te zijn. De spits van Arsenal ging tijdens het Champions League-duel met Olympique Lyonnais na een ogenschijnlijk onschuldig duel naar de grond, waarna ze kermde van de pijn.

Miedema werd per brancard van het veld gedragen. Daniëlle van de Donk, collega-international bij Oranje en ploeggenoot bij Arsenal, reageerde in de rust van het duel kort maar krachtig op de blessure. 'Ik voel me verdrietig voor haar, dit wens je niemand toe. Het ziet er niet goed uit. Mijn gedachten zijn bij haar', aldus de Van de Donk in gesprek met Britse media. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

Voor een ernstige knieblessure staat over het algemeen een herstel van zo’n zes tot negen maanden. Dat betekent dat het WK voor vrouwen, dat op 20 juli 2023 van start gaat, voor Miedema naar alle waarschijnlijkheid een race tegen de klok wordt. 

Bondscoach Andries Jonker zag donderdagavond ook al Lineth Beerensteyn geblesseerd uitvallen. De aanvaller van Juventus raakte geblesseerd in het duel met FC Zürich. Volgens Jonker heeft het drukke speelschema te maken met de toenemende blessuregevallen. 'Het is allemaal geen toeval. Natuurlijk, blessures zijn soms niet tegen te houden, maar ik zie een zorgwekkend patroon', zo tekende de NOS op.