Opmerkelijk: Martínez blikt bij Poolse media terug op WK-afgang België

Opmerkelijk: Martínez spreekt bij Poolse media over WK-afgang België

16 december om 08:28

Het WK in Qatar draaide voor de Gouden Belgische generatie uit op een gigantische teleurstelling. De Rode Duivels overleefden de groepsfase niet. Roberto Martínez, die na het WK ontslag nam als bondscoach, blikt terug op het desastreuze eindtoernooi.

België won het eerste groepsduel ternauwernood van Canada, waarna het verloor van Marokko en gelijkspeelde tegen Kroatië. Terugblikken doet Martínez veel pijn. 'Dit was absoluut het pijnlijkste moment van mijn periode bij België. In de vorige twee eindtoernooien met mij wonnen we alle groepswedstrijden. Ik moet toegeven dat ik verrast was door deze nieuwe situatie. Ik dacht dat we ondanks dat moeizame begin nog wel op toeren zouden komen.'

Martínez deed zijn uitspraken opmerkelijk genoeg niet bij een Belgisch of ander groot medium, maar bij het Poolse Sportowefakty. Wellicht geen toeval. De Spaanse oefenmeester wordt immers genoemd als de eventuele opvolger van Czesław Michniewicz, de huidige bondscoach van Polen. Hij heeft een aflopend contract en de Poolse voetbalbond heeft die optie niet gelicht. 

'Ik sta nog nog tot het einde van dit kalenderjaar onder contract bij de Belgische voetbalbond. Als dat is afgelopen, wil ik waarschijnlijk eerst wat rusten bij mijn familie. Maar in principe zijn er vanaf janauri gesprekken mogelijk', aldus de Spanjaard.