Voormalig aanvaller PSV stopt met voetballen: 'Grootste dromen waargemaakt'

Voormalig aanvaller PSV stopt met voetballen: 'Grootste dromen waargemaakt'

16-12-2022 20:43
27

Jefferson Farfán heeft een punt achter zijn carrière gezet. De 38-jarige aanvaller maakte jarenlang furore bij PSV en won daar onder meer vier keer de landstitel.

De Peruaan maakte via Instagram bekend een punt achter zijn carrière te zetten. Farfán bedankt zijn fans voor de steun die ze hem hebben gegeven gedurende zijn loopbaan. 'Na zoveel plezier en mijn grootste dromen waar te hebben gemaakt, is nu de tijd gekomen om deze mooie fase van mijn leven af ​​te sluiten', schrijft de aanvaller. 

Farfán keerde in maart 2021 terug in eigen land bij Alianza Lima, waar hij vanaf 2001 ook al speelde en waar hij een transfer naar PSV verdiende in 2004. Voor de Eindhovenaren maakte de aanvaller 67 goals in 170 wedstrijden.

Bij PSV won Farfán vier landstitels op rij en in 2005 won hij ook de KNVB beker. Naast de prijzen bereikte de aanvaller in zijn eerste seizoen ook de halve finale van de Champions Leagu, waar PSV door AC Milan werd uitgeschakeld.

Schalke 04 betaalde in 2008 om en nabij de tien miljoen euro om Farfán los te kweken bij PSV. Uiteindelijk speelde de technicus daar zeven seizoenen, waarna hij ook nog voor Al-Jazira en Lokomotiv Moskou speelde.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door JEFFERSON FARFAN (@jefferson_farfan_oficial)