Scaloni heeft vooruitgeblikt op de WK-finale tegen Franrkijk

Argentinië in 'beste moment': 'Mocht Messi stoppen, dan is er geen beter afscheid'

17 december om 14:13

Na de persconferentie van Didier Deschamps was het zaterdagmiddag de beurt aan de bondscoach van Argentinië, Lionel Scaloni. De technicus heeft zijn waardering voor de fanatieke aanhang uitgesproken en gaat in op een eventueel afscheid van Lionel Messi.

"Ik geloof dat we de beste fans van de wereld hebben", begint Scaloni in aanloop naar de WK-finale. "Ze hadden vreugde nodig en ik denk dat wij daar al voor hebben gezorgd." Volgens Scaloni heeft voetbal er voor gezorgd dat Argentijnen zich herenigden. "Voetbal is meer dan een sport. Alle mensen zijn zo ontzettend blij geweest gedurende het toernooi... Dat is prachtig."

De WK-finale wordt door veel mensen gezien als een strijd tussen Messi en Kylian Mbappé, maar Scaloni benadrukt dat er ook nog andere spelers van wereldniveau op het veld staan. "Het is Argentinië tegen Frankrijk, maar het is waar dat Les Bleus perfect is ingespeeld op Mbappé. Hij is een geweldige speler en is nog jong."

"Wat ons zo sterk maakt is dat iedereen in de groep hetzelfde doel voor ogen heeft. We zijn één, een echt team. We zijn in ons beste moment. Als Messi er hierna mee stopt, zou er geen beter afscheid mogelijk zijn dan het winnen van het WK", besluit Scaloni.