Manchester City treft Liverpool, maar Guardiola 'heeft geen spelers'

Guardiola uit zorgen richting clash met Liverpool: 'Hebben vijf spelers'

17 december om 20:10

De WK-finale moet nog gespeeld worden, maar Manchester City treft over vijf dagen al Liverpool in de League Cup. Pep Guardiola zit met de handen in het haar, want hij heeft nog geen idee welke spelers hij tot zijn beschikking heeft.

The Citizens boekten zaterdag een 2-0 oefenzege op Girona dankzij doelpunten van Erling Haaland en Kevin De Bruyne. De Belgische middenvelder is net als Ilkay Gündogan al teruggekeerd na het WK, maar voor veel andere spelers geldt dat niet. Liefst zestien spelers van de Premier League-kampioen waren in Qatar actief.

"Op dit moment hebben we maar vier, vijf spelers", uit Guardiola zijn zorgen op de clubsite. "We zullen moeten afwachten om te zien hoe de anderen terugkomen. We hebben geen spelers, omdat de hoge heren van het voetbal dit schema hebben bedacht en wij deze wedstrijd tegen Liverpool zullen spelen."

De WK-gangers druppelen langzaam binnen bij Man City. "Enkele spelers zijn op de weg terug en zullen de komende dagen stap voor stap aansluiten. Nathan Aké, Aymeric Laporte en Rodri komen snel, daarna volgen de spelers van Engeland en Portugal." Of zij donderdag beschikbaar zijn, is evenwel de vraag.

Met Julián Álvarez staat één City-speler zondag in de finale van het WK. Hij neemt het met Argentinië op tegen Frankrijk. "We zijn allemaal zo blij voor hem. Hij gaat de finale spelen, daarna een paar dagen rust nemen en vervolgens bij ons terugkomen."