Amrabat trots op Marokko ondanks 'nare nasmaak'

Amrabat: 'Nare nasmaak, terwijl je zo'n toptoernooi hebt gespeeld'

17 december om 21:56

Sofyan Amrabat kijkt met trots terug op de prestaties van Marokko op het WK, maar hij houdt een 'nare nasmaak' over aan de troostfinale tegen Kroatië. Dat zegt de 26-jarige middenvelder tegen de NOS.

"Het is toch een beetje een nare nasmaak. Je sluit af met twee nederlagen en dat is heel erg jammer, terwijl we zo'n toptoernooi hebben gespeeld waar we trots op moeten zijn", laat Amrabat weten.

De Fiorentina-speler, die in alle WK-duels van de Leeuwen van de Atlas in actie kwam, stelt dat de Marokkanen niets onderdeden voor Frankrijk (0-2) en Kroatië (1-2). "We kregen kansen en deden in beide wedstrijden niet onder. We hoopten op iets meer, maar ik geloof dat alles geschreven staat en helaas heeft het niet zo mogen zijn. Bij de laatste vier van de wereld staan is heel erg speciaal. Dit was geen toeval en geluk, maar verdiend. We hebben een hele sterke selectie en dit moet het begin van iets zijn."

Marokko geldt als de stuntploeg van het WK. In de groepsfase eindigde de ploeg van bondscoach Walid Regragui als eerste in een poule met België, Kroatië en Canada. In de knock-outfase werden vervolgens Spanje en Portugal uitgeschakeld, voordat Frankrijk een maatje te groot bleek.

Amrabat zelf was één van de uitblinkers in het Marokkaanse team. Hij wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Tottenham Hotspur.