Argentinië met vijf verdedigers in WK-finale

Argentinië lijkt te kiezen voor zelfde tactiek als tegen Oranje in de WK-finale

18 december om 12:12
Laatste update: 18 december om 14:18

Het heeft er alle schijn van dat Argentinië in de WK-finale met vijf verdedigers gaat aantreden tegen Frankrijk. Op de laatste training voor de eindstrijd was er opnieuw een 5-3-2-formatie te zien bij de Argentijnen.

Tegen het Nederlands elftal speelde Argentinië al met vijf verdedigers en dat lijkt het land ook in de finale tegen Frankrijk te doen. Dat zou betekenen dat Lisandro Martínez in de basis start. Volgens Olé en TyC Sports is de systeemwissel nog niet honderd procent zeker. Later op de afsluitende training schakelde Argentinië namelijk nog even naar 4-3-3, met Ángel Di María. De kans is ook aanwezig dat dit een Plan B wordt.

De verwachting is ook dat Nicolás Tagliafico weer naar de bank verdwijnt, net als Leandro Paredes. Argentinië lijkt van systeem te willen wisselen om Kylian Mbappé af te stoppen. De Franse aanvaller heeft in elke WK-wedstrijd zijn klasse getoond, wat bondscoach Lionel Scaloni dus aan het denken heeft gezet. De Fransen broeden echter ook op een plan: het zou kunnen dat niet Olivierd Giroud, maar Marcus Thuram in de basis start in de finale.

De vermoedelijke opstelling van Argentinië: Emiliano Martínez; Molina, Romero, Otamendi, Lisandro Martínez, Acuña; De Paul, Fernández, Mac Alister; Messi, Álvarez.