Opstellingen voor WK-finale lekt uit

Opstellingen WK-finale lekken uit: Argentijnse verrassing en juist geen Franse

18 december om 14:25
Laatste update: 18 december om 14:32

De opstellingen van Argentinië en Frankrijk voor de WK-finale zijn al uitgelekt. Het leek er even op dat Olivier Giroud verrassend op de bank zou beginnen bij de Fransen, maar L'Équipe weet dat dat niet klopt. Aan de andere kant weet TyC Sports dat Argentinië met een 4-4-2-systeem aan de eindstrijd begint, terwijl dat niet werd verwacht.

Voorafgaand aan de finale werd er bij Frankrijk gespeculeerd over een basisplek voor Marcus Thuram. Franse media zagen dat Thuram in het basisteam zat op de afsluitende training, terwijl het idee op tafel lag om Giroud uit het elftal te halen. Toch kiest Deschamps in de finale dus voor Giroud, als we de gelekte opstellingen moeten geloven. Daarnaast waren er de afgelopen dagen ook veel vraagtekens bij Frankrijk. Er ging namelijk een griepgolfje rond in de selectie, maar iedereen in de selectie is fit voor de finale.  

Aan de andere kant was de verwachting dat Argentinië met vijf verdedigers aan zou treden, maar ook dat lijkt niet te kloppen. Volgens TyC Sports begint de ploeg gewoon in een 4-4-2-opstelling, waardoor Ángel Di María in de basis begint. Leandro Paredes zit op de bank, net als Lisandro Martínez. Voor de rest kent de opstelling van de Argentijen geen verrassingen.

De uitgelekte opstellingen:
Argentinië: Emiliano Martínez; Molina, Romero, Otamendi, Acuña; De Paul, Fernández, Mac Alister, Di María; Messi, Álvarez.

Frankrijk: Lloris; Koundé, Upamecano, Varane, Theo Hernández; Griezmann, Tchouaméni, Rabiot; Mbappé, Giroud, Dembélé.