Piet de Visser is zéér teleurgesteld in Van Gaal

Stevige kritiek op Van Gaal: 'Ik ben dit WK zéér teleurgesteld in hem'

18 december om 15:43

Piet de Visser is teleurgesteld in Louis van Gaal. De 'meesterscout' stelt dat hij het Nederlands elftal tijdens het WK enkel 'laf voetbal' heeft zien spelen.

De Visser laat door de NOS optekenen dat hij altijd 'bewondering' voor Van Gaal heeft gehad. "Maar ik was dit WK zéér teleurgesteld in hem", zegt hij. "Van Gaal zei voorafgaande aan de kwartfinales dat Argentinië met tien man speelde. Nou, Louis, laat ik je dit vertellen: Nederland wandelde soms met tien man. Het was gewoon stilstaand voetbal. Is het waar of niet?"

"We hebben niet ons voetbalhart laten spreken", baalt De Visser. "We hebben berekenend willen spelen. Van Gaal zei het zelf: Ik schaak. Nou, als ik naar een schaakwedstrijd wil kijken, ga ik wel naar het Hoogovens Toernooi." De afzwaaiende bondscoach krijgt als rapportcijfer een 5 van De Visser. "Ik had liever gezien dat hij zijn spelers en niet zichzelf in de schijnwerpers had gezet."

Waar De Visser niet heeft kunnen genieten van Oranje, heeft hij dat wel van Lionel Messi en Luka Modric. "De beste spelers van dit WK, dat waren voor mij toch de dertigers Luka Modric en Lionel Messi. Die lieten aan de bal echt iets extra's zien. Messi is vooral als momentenvoetballer weergaloos en van ongekende waarde. Voorbeelden van spelers die liefde en passie voor het voetbal uitstralen."